Friss zöldségek, a tavasz ízei keverednek az omlós hússal, különlegesen fűszerezve.
A család kedvence lesz!
A család kedvence lesz!
Fogás: Főétel
Elkészítési idő: 115 perc
Diéta: Cukormentes
Hozzávalók
- 2 evőkanál repceolaj
- 20 g császárszalonna darabokra vágva
- 450 g marhahús
- 5 g tengeri só
- 4 közepes répa megpucolva, átlósan ujjnyi darabokra vágva
- 4 zellerszár átlósan ujjnyi darabokra vágva
- 2 nagy fej hagyma nagyobb darabokra vágva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 6 tojásparadicsom nagyobb darabokra vágva
- 2,4 dl száraz vörösbor vagy gránátalmalé
- 2 evőkanál fehér ecet
- 8 dl marhaalaplé
- 3 szál friss kakukkfű
- 1 babérlevél
Elkészítése
Tegyük fel az olajat közepes lángon egy 4 literes öntöttvas lábasban. Adjuk hozzá a császárszalonnát, és néha megkeverve süssük 5 percig, vagy amíg barnára nem pirul. Adjuk hozzá a gulyáshúst, sózzuk és borsozzuk fekete borssal. Süssük körülbelül 8 percig, vagy amíg meg nem pirul, majd vegyük ki a húst a lábasból.
Szórjuk a lábasba a feldarabolt répát, zellert és hagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük össze, hogy elfedje a zöldségeket, majd főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, bort és ecetet, majd forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, süssük lassú tűzön fedő nélkül 5
percig. Adjuk hozzá a húslevest, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a pirított marhahúsos keveréket. Ezt is forraljuk össze, és vegyük kisebbre a lángot.
Lassú tűzön, letakarva főzzük 45 percig, majd fedő nélkül főzzük további 30 percig, vagy ameddig besűrűsödik, és a marhahús meg a zöldségek megpuhulnak.
Tálalás előtt szedegessük ki a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Szórjuk a lábasba a feldarabolt répát, zellert és hagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük össze, hogy elfedje a zöldségeket, majd főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, bort és ecetet, majd forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, süssük lassú tűzön fedő nélkül 5
percig. Adjuk hozzá a húslevest, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a pirított marhahúsos keveréket. Ezt is forraljuk össze, és vegyük kisebbre a lángot.
Lassú tűzön, letakarva főzzük 45 percig, majd fedő nélkül főzzük további 30 percig, vagy ameddig besűrűsödik, és a marhahús meg a zöldségek megpuhulnak.
Tálalás előtt szedegessük ki a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Forrás: diabeticliving.hu