Kategóriák
Marha Receptek

Bőséges marharagu zöldségekkel

Friss zöldségek, a tavasz ízei keverednek az omlós hússal, különlegesen fűszerezve. 
A család kedvence lesz!
Fogás: Főétel
Elkészítési idő: 115 perc
Diéta: Cukormentes

Hozzávalók

  • 2 evőkanál repceolaj
  • 20 g császárszalonna darabokra vágva
  • 450 g marhahús
  • 5 g tengeri só
  • 4 közepes répa megpucolva, átlósan ujjnyi darabokra vágva
  • 4 zellerszár átlósan ujjnyi darabokra vágva
  • 2 nagy fej hagyma nagyobb darabokra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 6 tojásparadicsom nagyobb darabokra vágva
  • 2,4 dl száraz vörösbor vagy gránátalmalé
  • 2 evőkanál fehér ecet
  • 8 dl marhaalaplé
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 1 babérlevél

kep (446)

Elkészítése

Tegyük fel az olajat közepes lángon egy 4 literes öntöttvas lábasban. Adjuk hozzá a császárszalonnát, és néha megkeverve süssük 5 percig, vagy amíg barnára nem pirul. Adjuk hozzá a gulyáshúst, sózzuk és borsozzuk fekete borssal. Süssük körülbelül 8 percig, vagy amíg meg nem pirul, majd vegyük ki a húst a lábasból.
Szórjuk a lábasba a feldarabolt répát, zellert és hagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük össze, hogy elfedje a zöldségeket, majd főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, bort és ecetet, majd forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, süssük lassú tűzön fedő nélkül 5
percig. Adjuk hozzá a húslevest, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a pirított marhahúsos keveréket. Ezt is forraljuk össze, és vegyük kisebbre a lángot.
Lassú tűzön, letakarva főzzük 45 percig, majd fedő nélkül főzzük további 30 percig, vagy ameddig besűrűsödik, és a marhahús meg a zöldségek megpuhulnak.
Tálalás előtt szedegessük ki a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Forrás: diabeticliving.hu