Fogás: Főétel
Elkészítési idő: 60 perc
Diéta: Cukormentes
Hozzávalók:
- 50 g liszt
- 8 db csirkecomb vagy csak felső comb,
- lebőrözve
- ¼ teáskanál tengeri só
- 50 ml olívaolaj
- 4 kisebb répa meghámozva
- és keresztben háromba vágva
- 3 szál zeller keresztben négybe vágva
- 1 közepes fej hagyma durvára vágva
- 8 gerezd fokhagyma megpucolva
- és vékonyra felszeletelve
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 240 ml csirkehúsleves
- 240 ml száraz vörösbor vagy vörösáfonyalé
- 2 evőkanál fehér borecet
- 6 közepes paradicsom durvára vágva
- 1 evőkanál kakukkfű
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 2 evőkanál zöld petrezselyem
Elkészítése
Hintsünk lisztet egy edénybe. Fűszerezzük meg a csirkedarabokat sóval és pici fekete borssal. A csirkét forgassuk meg egyenletesen a lisztben, és óvatosan rázzuk le a felesleget.
Egy nagyobb öntöttvas serpenyőben melegítsünk olajat közepes lángon, dobjuk bele a csirkedarabokat, és süssük 6 percig, vagy míg meg nem pirul. Néha forgassuk meg.
Vegyük ki a csirkét az öntöttvas edényből, és tegyük félre. Öntsük le az olajat, de hagyjunk meg két evőkanálnyit az edényben. Ehhez adjuk hozzá a répát, a zellert, a hagymát és a fokhagymát. Kevergetve süssük 5 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Keverjük bele a paradicsompürébe a húslevest, a bort és az ecetet, a keveréket adjuk hozzá a zöldségekhez, és főzzük össze, adjuk hozzá a paradicsomokat és a kakukkfüvet is. Forrás után a csirkét helyezzük vissza az edénybe, forraljuk fel, majd vegyük alacsonyabb lángra. Főzzük lassú tűzön lefedve 60–70 percig, vagy amíg a csirke és a zöldségek meg nem puhulnak.
Egy kis parmezánnal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egy nagyobb öntöttvas serpenyőben melegítsünk olajat közepes lángon, dobjuk bele a csirkedarabokat, és süssük 6 percig, vagy míg meg nem pirul. Néha forgassuk meg.
Vegyük ki a csirkét az öntöttvas edényből, és tegyük félre. Öntsük le az olajat, de hagyjunk meg két evőkanálnyit az edényben. Ehhez adjuk hozzá a répát, a zellert, a hagymát és a fokhagymát. Kevergetve süssük 5 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Keverjük bele a paradicsompürébe a húslevest, a bort és az ecetet, a keveréket adjuk hozzá a zöldségekhez, és főzzük össze, adjuk hozzá a paradicsomokat és a kakukkfüvet is. Forrás után a csirkét helyezzük vissza az edénybe, forraljuk fel, majd vegyük alacsonyabb lángra. Főzzük lassú tűzön lefedve 60–70 percig, vagy amíg a csirke és a zöldségek meg nem puhulnak.
Egy kis parmezánnal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Forrás: diabeticliving.hu