Kategóriák
Desszert Receptek

Csokoládés jégkrémtekercs

 

Fogás: Desszert
Elkészítési idő: 0 perc
Diéta: Cukormentes

Hozzávalók

  • 1/3 csésze liszt (1 csésze = 3 dl)
  • 1/4 csésze kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 tojássárgája
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1/3 csésze nyírfacukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1/2 csésze nyírfacukor
  • 1 liter diabetikus lágy vanília jégkrém
  • 1/4 csésze tört pekándió megpirítva (közönséges dió is használható)
  • friss málna és málnaszósz
  • friss mentalevél
Elkészítése:
Egy 40×25×2,5 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy kisebb keverőtálban
kézi mixerrel keverjük el a vaníliát a tojássárgájával 5 percig. Fokozatosan adagoljuk hozzá az 1/3 csésze nyírfacukrot, és közepes fordulaton keverjük
további 5 percig. Keverjük fel a tojásfehérjét 1/2 csésze nyírfacukorral, kemény habot készítünk. Az előzőleg kikevert tojássárgáját adjuk hozzá, szórjuk rá a lisztes keveréket, és forgassuk össze. A masszát egy sütőpapíros tepsiben oszlassuk el majd 190 ºC-on süssük 20 percig. Az elkészült langyos piskótát a keskenyebb végétől kezdve, a konyharuhával összefogva, tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni.
kep (320)Tekerjük ki a tésztalapot, és a széleitől 2,5 cm-t elhagyva kenjük ki a jégkrémmel, szórjuk meg a pekándióval, majd tekerjük fel újra. Folpakkal
lefedve legalább 4 órára tegyük a fagyasztóba. Tálaljuk szeletenként tányérra halmozott málnaszósszal, ízlés szerint málnával, mentával is díszíthetünk.
Forrás: diabeticliving.hu