Fogás: Desszert
Elkészítési idő: 0 perc
Diéta: Cukormentes
Hozzávalók
- 1/3 csésze liszt (1 csésze = 3 dl)
- 1/4 csésze kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 4 tojássárgája
- 1/2 teáskanál vaníliaaroma
- 1/3 csésze nyírfacukor
- 4 tojásfehérje
- 1/2 csésze nyírfacukor
- 1 liter diabetikus lágy vanília jégkrém
- 1/4 csésze tört pekándió megpirítva (közönséges dió is használható)
- friss málna és málnaszósz
- friss mentalevél
Elkészítése:
Egy 40×25×2,5 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy kisebb keverőtálban
kézi mixerrel keverjük el a vaníliát a tojássárgájával 5 percig. Fokozatosan adagoljuk hozzá az 1/3 csésze nyírfacukrot, és közepes fordulaton keverjük
további 5 percig. Keverjük fel a tojásfehérjét 1/2 csésze nyírfacukorral, kemény habot készítünk. Az előzőleg kikevert tojássárgáját adjuk hozzá, szórjuk rá a lisztes keveréket, és forgassuk össze. A masszát egy sütőpapíros tepsiben oszlassuk el majd 190 ºC-on süssük 20 percig. Az elkészült langyos piskótát a keskenyebb végétől kezdve, a konyharuhával összefogva, tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni.
kézi mixerrel keverjük el a vaníliát a tojássárgájával 5 percig. Fokozatosan adagoljuk hozzá az 1/3 csésze nyírfacukrot, és közepes fordulaton keverjük
további 5 percig. Keverjük fel a tojásfehérjét 1/2 csésze nyírfacukorral, kemény habot készítünk. Az előzőleg kikevert tojássárgáját adjuk hozzá, szórjuk rá a lisztes keveréket, és forgassuk össze. A masszát egy sütőpapíros tepsiben oszlassuk el majd 190 ºC-on süssük 20 percig. Az elkészült langyos piskótát a keskenyebb végétől kezdve, a konyharuhával összefogva, tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni.
Tekerjük ki a tésztalapot, és a széleitől 2,5 cm-t elhagyva kenjük ki a jégkrémmel, szórjuk meg a pekándióval, majd tekerjük fel újra. Folpakkal
lefedve legalább 4 órára tegyük a fagyasztóba. Tálaljuk szeletenként tányérra halmozott málnaszósszal, ízlés szerint málnával, mentával is díszíthetünk.
lefedve legalább 4 órára tegyük a fagyasztóba. Tálaljuk szeletenként tányérra halmozott málnaszósszal, ízlés szerint málnával, mentával is díszíthetünk.
Forrás: diabeticliving.hu