Kategóriák
Desszert Receptek

Diabetikus citromtorta

Hozzávalók:

5 db tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg Glukonon,
fél csomag sütőpor.
kep (307)

Töltelék:

40 dkg vaj,
20 dkg Glukonon,
1 citrom leve és reszelt héja.

Díszítés:

2 db citrom,
1 csomag tortazselé,
diabetikus csokoládéreszelék.
 
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon.
Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük