Kategóriák
Desszert Receptek

Diabetikus csokitorta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 8 dkg fruktóz
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezésikeményitő
  • 2 dkg kakaó
  • 1  mokkakanal sütőpor
  • 10 dkg diabetikus barnacsoki
  • 6dl tejszin
  • 4-5 zselatinlevél
  • 2 tojássárga
  • 2×1 evökanál vágott mandula folyékony édesítőszer

kep (450)

Elkészítés:

A tojásfehérjéből habot verünk a fruktozzal (gyümölcscukor).

Előmelegítjük a sütőt  kb.180-200 fokra.

A sárgákat elkeverjük 2 kanál vizzel, majd a habba csurgatjuk.  Kakaót, sütőport összekeverjük a liszttel és beleszitáljuk a habba. Kikent formába öntjük, sütés kb. 20-25 perc. Ha kihült a tészta ketté vágjuk (a felsö rész legyen kissebb).  Bevonócsokit gőz felett megolvasszuk.

Ha már majdnem dermed beleadagoljuk a keményre felvert fele (3dl) tejszinhabot. A piskotát visszarakjuk a tortaformába. Megszórhatjuk darabolt meggyel, vagy ribizlivel es úgy öntjük rá a krémet a tésztára majd egy órára hűtöbe rakjuk.

A zselatint 2dl vizzel olvadásig hevítjük, ha mar langyosodik belekeverjük a tojássárgákat és a folyékony édesitőszert. (A zselatint soha sem szabad forralni). Végül óvatosan beleadagoljuk a keményre felvert másik 3 dl tejszínhabot, a csokikrémre kenjük és lefedjük a vékonyabb piskótalappal. Hagyjunk kicsi krémet a torta tetejére, szorjuk meg kakaóval és a vágott mandulával. Legalább egy napot álljon a hütőben.

Nagyon finom, nem túl nehéz a gyomornak és ünnepi torta nem csak a diabéteszesnek de az egész családnak.

Forrás: macosz.hu