Kategóriák
Desszert Receptek

Diabetikus gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg fruktóz
  • 10 dkg darált mandulaa
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg diabetikus csokoládé
  • 1 kiskanál fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 kiskanál margarin
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
kep (414)

A tojások sárgáját a fruktózzal jól kikeverjük, majd a keményre vert tojásfehérjét hozzáadagoljuk. Hozzáadunk 10 dkg darált mandulát, a zsemlemorzsát, kevés reszelt csokoládét, a fahéjat és a szegfűszeget. Könnyedén átkeverjük.
Kikent, zsemlemorzsával is meghintett
őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
A megsült tésztát kiborítjuk. Amikor kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival, amit 2 kávéskanál margarinnal hígítottunk. Megszórjuk a szeletelt mandulával.
Forrás: mindmegette.hu