Hozzávalók:
- A tésztához:
- 5 db tojás
- 12 dkg liszt
- 6 dkg fruktóz
- 1 csomag sütőpor
- A töltelékhez:
- 50 dkg félzsíros túró
- 50 dkg bármilyen gyümölcs
- 1 dl 12%-os tejföl
- 2 evőkanál zselatin
- 1 dl 1,5%-os tej
- 1 csomag tortazselé
- 6 dkg fruktóz
Elkészítés:
A tészta alapanyagaiból piskótát sütünk. Kettévágjuk keresztben vagy lapjában aszerint, hogy milyen
vastag.
A túrót elkeverjük a tejföllel, a meleg tejben feloldott zselatinnal, és a piskótatésztára kenjük.
Erre a feldarabolt gyümölcsök fele kerül, majd a másik tésztával beborítjuk, és ismét túrókrémmel kenjük meg.
Erre szépen kirakjuk a maradék gyümölcsöt, és a már dermedni készülő tortazselével bevonjuk.
Jól behűtjük. Meleg vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Forrás: mindmegette.hu