Kategóriák
Desszert Receptek

Diós nudli csicsókával

Hozzávalók: (4 személyre): 60 dkg csicsóka, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 dkg light margarin, 1 db tojás, 15 dkg dió, ízlés szerint energiamentes édesítőszer.

Elkészítés: A csicsókát megmossuk, feldaraboljuk, megfőzzük. Áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, margarint és az egész tojást, összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és ujjnyi vastagra kb. 2 centiméteresre daraboljuk. Forró vízben kifőzzük, majd a darált dióval, energiamentes édesítőszerrel megszórjuk.

kep (528)

Jó tudni!  A csicsókának alacsony a vércukor emelő hatása (Glikémiás index), ezért ideális alapanyag cukorbetegek  számára. Jótékony hatása van még a csicsóka anyagainak (inulin), a szervezet számára hasznos bélbaktériumok szaporodására is (prebiotikum), mely révén gátolja a káros baktériumok felgyülemlését a bélben. Használjuk bátran burgonya helyettesítésére.

Szénhidráttartalom: 45 g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük