Készítsünk borssal, fokhagymával, gyömbérrel és mustárral ízesített paradicsomos zöldséglevest borágó-, ribiszke és ligetszépeolajjal gazdagon.
- 1 kg vegyes zöldség
- 6 gerezd fokhagyma,
- 2 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom, vagy egy-két evőkanál paradicsompüré
- egy diónyi nyers gyömbér
- egy hüvelyknyi nyers kurkuma
- mustár
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom
- tarka bors
- indiai citromfű
- só
Elkészítése: A zöldségeket megpároljuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Belekarikázzuk a gyömbért és a kurkumát is, hozzáadunk egy teáskanálnyi tarka borsot, fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, majd kicsit főzzük. Ha kihűlt, összeturmixoljuk, mustárral tovább ízesítjük, végül tálalás előtt borágó-, ribiszke és ligetszépeolajjal gazdagíthatjuk.