Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Gyömbéres zöldségleves

Készítsünk borssal, fokhagymával, gyömbérrel és mustárral ízesített paradicsomos zöldséglevest borágó-, ribiszke és ligetszépeolajjal gazdagon.

  • 1 kg vegyes zöldség
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom, vagy egy-két evőkanál paradicsompüré
  • egy diónyi nyers gyömbér
  • egy hüvelyknyi nyers kurkuma
  • mustár
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • tarka bors
  • indiai citromfű

pic (97)

Elkészítése: A zöldségeket megpároljuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Belekarikázzuk a gyömbért és a kurkumát is, hozzáadunk egy teáskanálnyi tarka borsot, fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, majd kicsit főzzük. Ha kihűlt, összeturmixoljuk, mustárral tovább ízesítjük, végül tálalás előtt borágó-, ribiszke és ligetszépeolajjal gazdagíthatjuk.