Kategóriák
Receptek

Kocsonya őzgerincben

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb sertésköröm,
  • 1 db első csánk,
  • kevés bőrke,
  • fokhagyma,
  • fél sertésfej húsa,
  • 1 citrom,
  • 1 közepes sárgarépa,
  • zöldpetrezselyem, só

kep (649)

A kocsonyahúst puhára főzöm és hűlni hagyom. Kicsontozom és egy nagyobb őzgerincsütő aljára rakom a citromkarikákat, a főtt, karikára vágott sárgarépát és a zöldpetrezselymet. Rárakom a kihűlt húsokat, és a levéből annyit öntök rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe rakom, fogyasztás előtt 5 percre gőz fölé teszem, és tálra borítom. Szeletekre vágom és úgy kínálom, citromos teával és világosra pirított rozskenyérrel.
Szénhidrátot nem tartalmaz, a kalóriaérték is elhanyagolható!
Forrás: macosz.hu
Elkészítés:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük