Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
14 dkg vaj,
2 tojás sárgája,
7 dkg édesítő
pár kanál baracklekvár
A tetejéhez:
7 dkg darált dió,
10 dkg édesítő
3 tojás fehérje,
2 evőkanál kakaó
5 dkg dió

Elkészítés:
A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk.
A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.
Forrás: macosz.hu