Hozzávalók 4 főre:
- sárgarépa 60 dkg
- narancslé, 100%-os 200 ml
- tejföl 12%-os 80 ml
- vöröshagyma 1 kis fej
- napraforgóolaj 2 ek.
- só
- szerecsendió
- gyömbér
Elkészítés: Meghámozzuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn a sárgarépát és a vöröshagymát. Az olajon a répát és a vöröshagymát, közepes tűzön, megpároljuk. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Összeforraljuk, majd simára turmixoljuk.Ízesítjük sóval, szerecsendióval, gyömbérrel. Tányérokba merjük, minden adag tetejére teszünk egy kanálnyi tejfölt, és megszórjuk szerecsendióval.
Szénhidráttartalom: 20,0 g