Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Sajtkrémleves

sajtkrémleves
Hozzávalók 4 főre:

  • tej, 1,5%-os 0,5 l
  • óvári sajt 10 dkg
  • margarin 6 dkg
  • vöröshagyma 1 kisebb fej
  • búzaliszt 4 dkg
  • fokhagyma 2 gerezd
  • feketebors
  • szerecsendió

Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, miközben a hagymát apró kockákra vágjuk. Ha a margarin már
meleg, akkor beletesszük a vöröshagymát és megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk mert a fokhagyma keserű lesz, ha megég. Meghintjük a liszttel, átpirítjuk a margarinon majd hideg tejjel felengedjük, habverővel csomó mentesre keverjük. Felöntjük a teljes mennyiségre vízzel vagy csontlével vagy zöldség alaplével. Kiforraljuk a reszelt sajttal, ízesítjük borssal, szerecsendióval.
Szénhidráttartalom: 16,9 g
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük