Hozzávalók 4 főre:
- tej, 1,5%-os 0,5 l
- óvári sajt 10 dkg
- margarin 6 dkg
- vöröshagyma 1 kisebb fej
- búzaliszt 4 dkg
- fokhagyma 2 gerezd
- só
- feketebors
- szerecsendió
Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, miközben a hagymát apró kockákra vágjuk. Ha a margarin már
meleg, akkor beletesszük a vöröshagymát és megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk mert a fokhagyma keserű lesz, ha megég. Meghintjük a liszttel, átpirítjuk a margarinon majd hideg tejjel felengedjük, habverővel csomó mentesre keverjük. Felöntjük a teljes mennyiségre vízzel vagy csontlével vagy zöldség alaplével. Kiforraljuk a reszelt sajttal, ízesítjük borssal, szerecsendióval.
Szénhidráttartalom: 16,9 g