Fogás: Desszert
Elkészítési idő: 60 perc
Diéta: Cukormentes
Hozzávalók:
20 dkg diabetikus étcsokoládé
10 dkg aszalt (nem cukrozott) magozott szilva
20 dkg aszalt (nem cukrozott) eper
20 dkg aszalt (nem cukrozott) ananász
Elkészítése:
Vásároljunk karácsonyi mintás alufóliás csomagolópapírt. Vágjuk fel
10×5 cm-es darabokra, ebbe fogjuk csomagolni a szaloncukrokat.Az aszalt gyümölcsöket nagyon apróra összevágjuk. 20 dkg diabetikus csokoládét apróra tördelünk, és kissé felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az aszalt gyümölcsökhöz, és masszává gyúrjuk. A masszát 50 egyenlő részre osztjuk, és a kezünkben nudli alakúra formázzuk. Majd egyesével becsomagoljuk a szaloncukrunkat. A két végüket megcsavarjuk, és akár vékony kis szalaggal meg is köthetjük, hogy díszesebb legyen.Szép dobozba csomagolva stílusos ajándék is lehet!
10×5 cm-es darabokra, ebbe fogjuk csomagolni a szaloncukrokat.Az aszalt gyümölcsöket nagyon apróra összevágjuk. 20 dkg diabetikus csokoládét apróra tördelünk, és kissé felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az aszalt gyümölcsökhöz, és masszává gyúrjuk. A masszát 50 egyenlő részre osztjuk, és a kezünkben nudli alakúra formázzuk. Majd egyesével becsomagoljuk a szaloncukrunkat. A két végüket megcsavarjuk, és akár vékony kis szalaggal meg is köthetjük, hogy díszesebb legyen.Szép dobozba csomagolva stílusos ajándék is lehet!
Forrás: diabeticliving.hu