Fogás: Desszert
Elkészítési idő: 10 perc
Diéta: Cukormentes
Hozzávalók
- 1 csésze víz (1 csésze = 3 dl)
- ½ csésze nyírfacukor
- 4 csésze friss szeder vagy édesítetlen fagyasztott szeder
- ¼ csésze friss citromlé
- 2 evőkanál finomra aprított citromhéj
Elkészítése:
Közepes méretű serpenyőben gyakori kevergetés mellett forraljuk fel a vizet a nyírfacukorral. Fedő nélkül hagyjuk lassan forrni 2 percig, majd vegyük le a tűzről, és kissé hűtsük vissza.A szedret a még meleg sziruppal és a citromlével turmix- vagy konyhai robotgépben lefedve sima állagúra turmixoljuk össze. Az így kapott elegyet finom szitán törjük át, a magokat távolítsuk el, majd keverjünk bele 1 teáskanál citromhéjat.
Ezután a keveréket öntsük egy 3 literes sütőtálba, vagy 35×25×5 cm-es tepsibe, és lefedetlenül másfél órára (vagy amíg közel teljesen meg nem szilárdul), helyezzük a fagyasztóba.
Tálaláskor vegyük ki a fagyasztóból, villával törjük össze egyenletes masszává, majd tegyük vissza még egy órára a mélyhűtőbe. A jégkását ezután villával daraboljuk fel, és poharakban tálaljuk, a maradék citromhéjreszeléket szórjuk az adagok tetejére.
Ezután a keveréket öntsük egy 3 literes sütőtálba, vagy 35×25×5 cm-es tepsibe, és lefedetlenül másfél órára (vagy amíg közel teljesen meg nem szilárdul), helyezzük a fagyasztóba.
Tálaláskor vegyük ki a fagyasztóból, villával törjük össze egyenletes masszává, majd tegyük vissza még egy órára a mélyhűtőbe. A jégkását ezután villával daraboljuk fel, és poharakban tálaljuk, a maradék citromhéjreszeléket szórjuk az adagok tetejére.
Forrás: diabeticliving.hu