Kategóriák
Desszert Receptek

Tejben zabpehely almával

zabpehely
Hozzávalók 4 főre: 

  • tej, 1,5%-os 0.8 liter
  • zabpehely 12 dkg
  • mesterséges édesítő, energiamentes 4 g
  • fahéj
  • alma 25 dkg

Elkészítés: A zabpelyhet forrásban levő, pici sóval ízesített tejbe szórjuk folytonos keverés mellett. Kis lángon, továbbra is kevergetve megfőzzük. Amennyiben túl sűrű lenne, pótoljuk vízzel az elpárolgott tejet. Amikor kész még forrón, belekeverjük a reszelt almát, ízesítjük fahéjjal és ha szükséges édesítőszerrel is.
Szénhidráttartalom:  34,3g
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük