Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Daragaluska leves

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 30g búzadara
  • olaj
  • 1db tojás
  • 1 csomag petrezselyem
  • 50g vegyes zöldség
  • 1 fej közepese vöröshagyma
  • 1 kisebb fej zeller
  • 300g csont
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint delikát

daragaluska_leves

A recept elkészítése:

A zöldségeket feldaraboljuk apró kockára vagy vékony karikára, és a paradicsompürével olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, felentgedjük a csontlével és a zöldségekkel puhára főzzük. Közben elkészítjük a daragaluskát: a tojás keményre vert habját, a búzadarát és egy kevés apróra vágott petrezselyet könnyed mozdulatokkal simára dolgozunk. Ha a zöldség már megpuhult, a leveshez adjuk a delikátot és beleszaggatjuk a daragaluskát.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

Szénhidrát
1 adag

7,6 g
Teljes mennyiség
30,4 g

forrás: cukorbetegkonyha

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük