A recept hozzávalói (4 adag):
- 30g búzadara
- olaj
- só
- 1db tojás
- 1 csomag petrezselyem
- 50g vegyes zöldség
- 1 fej közepese vöröshagyma
- 1 kisebb fej zeller
- 300g csont
- 1 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint delikát
A recept elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk apró kockára vagy vékony karikára, és a paradicsompürével olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, felentgedjük a csontlével és a zöldségekkel puhára főzzük. Közben elkészítjük a daragaluskát: a tojás keményre vert habját, a búzadarát és egy kevés apróra vágott petrezselyet könnyed mozdulatokkal simára dolgozunk. Ha a zöldség már megpuhult, a leveshez adjuk a delikátot és beleszaggatjuk a daragaluskát.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Szénhidrát
1 adag
7,6 g
7,6 g
Teljes mennyiség
30,4 g
30,4 g
forrás: cukorbetegkonyha