Ehhez hasonló alacsony szénhidráttartalmú leves szinte bármilyen zöldségből elkészíthető. Lássuk most karfiolból!
A recept hozzávalói (4 adag):
- 2 db nagyobb fokhagyma gerezd
- 15g vaj
- 1 fej karfiol
- 500ml húsleveslé
- 400ml főzőtejszín
- 1/3 kávéskanál szerecsendió
- só
- őrölt feketebors
- apróra vágott friss metélőhagyma
A recept elkészítése:
A karfiolt szedjük rózsáira, és a húsleveslében tegyük fel főni. Fedjük le és nagy lángon hagyjuk így, amíg kissé forrni kezd. Ezután alacsony lángon főzzük tovább 12-15 percig, amíg a karfiol megpuhul.
Amíg a karfiol fő, vágjuk ketté a fokhagymagerezdeket, és helyezzük őket egymás mellé egy alufóliadarabra. Mindegyik fokhagymadarabra tegyünk egy kis vajat, és az egészet csomagoljuk be a fóliába, majd 20-30 percig süssük a sütőben, amíg a fokhagyma puha nem lesz. Ezután vegyük ki a fóliából és várjuk meg, amíg kihűl.
Ezután a fokhagymát tegyük bele a karfiolos húslébe a főzőtejszínnel együtt és keverjük addig turmixszal vagy botmixerrel, amíg krémes állagú nem lesz. Tegyük bele a fűszereket, keverjük össze és forrósítsuk fel újra a levest. Tálaláskor apróra vágott friss metélőhagymát szórjunk a tetejére.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Szénhidrát
10,7 g
42,8 g
forrás: cukorbetegkonyha