Akár friss zöldségből, akár fagyasztott termékből készítjük, ez a leves nagyon kellemes bevezetője lehet az ebédnek.
Nehézségi fok: könnyű
A recept hozzávalói (4 adag):
- 1 kg leveszöldség
- 1 evőkanál olaj
- 1 csomag petrezselyem zöld
- 4 dkg levestészta
- konyhasó
A recept elkészítése:
Az evőkanál olajon átfuttatjuk a zöldségeket, majd felengedjük vízzel vagy csontlével (aki színesebben szereti, felengedés előtt rakhat bele kevés fűszerpaprikát). Ízesítjük sóval, összeforraljuk, majd beletesszük a levestésztát, és készre főzzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
forrás: cukorbetegkonya