Ugrás a tartalomhoz
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához
- 500 g tönkölybúza liszt
- 300 ml szójajoghurt
- 2 db tojás
- 250 g xilit
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál vanília aroma
A tepsi előkészítéséhez
- 1 ek vaj
- 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés
- A tojásokat habosra keverjük a xillittel, majd hozzáadjuk a vanília aromát és a joghurtokat.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadagoljuk a masszánkhoz és összedolgozzuk.
- A kikevert masszát vajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk az áfonyákat.
- Kb. 30 perc alatt 180 fokon aranyszínűre sütjük.
-
Címkék
áfonya, áfonyás pite, cukorbeteg desszert, cukorbeteg recept, cukormentes desszertd, cukormentes édesség, cukormentes recept, desszert, diabetikus házi recept, diebetikus recept, diétás recept, édesség, egészséges recept, kalória, pite, xilit