Kategóriák
Desszert Receptek

Áfonyás pite

Hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 500 g tönkölybúza liszt
  • 300 ml szójajoghurt
  • 2 db tojás
  • 250 g xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília aroma

A tetejéhez

  • 125 g áfonya

A tepsi előkészítéséhez

  • 1 ek vaj
  • 1 evőkanál finomliszt

pic (89)

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a xillittel, majd hozzáadjuk a vanília aromát és a joghurtokat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadagoljuk a masszánkhoz és összedolgozzuk.
  3. A kikevert masszát vajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk az áfonyákat.
  4. Kb. 30 perc alatt 180 fokon aranyszínűre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük