Hozzávalók: 6 személyre
- 6 közepes burgonya (1 burgonya 15 dkg), meghámozva, nyolcfelé vágva
- 1 evőkanál kukoricaolaj
- 1/4 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál kömény
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
- étolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy nagy tálban összekeverjük a burgonyát és az olajat, egy kisebb tálban pedig a cayenne borsot, chiliport, köményt, sót és feketeborsot. A kész fűszerkeverékkel megszórjuk a burgonyát és az egészet alaposan összekeverjük.
- Egy nagy sütőpapírt beolajozunk és a burgonyát ráterítjük. 30 percig sütjük, hogy a burgonya ropogós aranybarnára süljön.
Forrás: www.macosz.hu