Hozzávalók:
- 5 db tojás,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg Glukonon,
- fél csomag sütőpor.
Töltelék:
- 40 dkg vaj,
- 20 dkg Glukonon,
- 1 citrom leve és reszelt héja.
Díszítés:
- 2 db citrom,
- 1 csomag tortazselé,
- diabetikus csokoládéreszelék.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon.
A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.
Forrás: www.macosz.hu