Kategóriák
Desszert Receptek

Diabetikus citromtorta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg Glukonon,
  • fél csomag sütőpor.

Töltelék:

  • 40 dkg vaj,
  • 20 dkg Glukonon,
  • 1 citrom leve és reszelt héja.

Díszítés:

  • 2 db citrom,
  • 1 csomag tortazselé,
  • diabetikus csokoládéreszelék.

pic (182)

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon.
A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük