Kategóriák
Desszert Receptek

Diós-csokis keksz cukor nélkül – Így is édes lesz!

A diós-csokis keksz sokáig puha marad, ha nem fogy el pillanatok alatt. Kortyolgass mellé egy csésze kávét vagy teát.

Egy fárasztó hét után igazán megérdemled ezt a kényeztető diós-csokis kekszet. Ráadásul nem kell sok időt rászánni.

pic (261)

Diós-csokis keksz

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 12 dkg darált mandula
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál eritrol
  • 2 evőkanál forró víz
  • 3 dkg kakaó
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát szitáld egy nagy tálba, add hozzá a darált mandulát és a sót. A vajat keverd habosra a tojással, tedd hozzá az eritritet, a vaníliaaromát és a forró vizet. Ezután óvatosan forgasd hozzá a kakaós lisztet. A diót daráld le, a csokoládét vágd apróra, és keverd a masszához.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ezután a masszából kézzel formázz golyókat, kicsit nyomkodd meg, lapítsd le. Majd sorakoztasd őket a tepsire, és 15 perc alatt süsd meg. Ha kihűl, tedd zárható dobozba, hogy sokáig omlós maradjon.

Forrás: www.femina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük