Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Póréhagyma leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg póréhagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 3 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • só, fehér bors

pic (001)

Elkészítés:

A póréhagymát ujjnyi széles darabokra vágjuk, a burgonyát kockázzuk. A margarint egy edényben felolvasztjuk, és a pórét üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a burgonyát, kb. 5 percig ezzel is pirítjuk, majd felengedjük vízzel és 40 percig főzzük. A levest átpaszírozzuk, vagy turmixoljuk, és visszaöntjük az edénybe, elkeverjük a tejszínnel és még egyszer felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal.

Egy adag

  • Energia: 216 kcal
  • Szénhidrát: 27g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük