Kategóriák
Mondd meg Cukrom

A család, munka, életmód háromszöge

„Most jönnek azok a standard mondatok, amivel te is hülyíted magad nap, mint nap. Beteg voltam (daganat, műtétek), van egy szívbetegségem. ami állandó magas pulzussal jár…meg jajj, most is van annyi problémám…A francokat!!!! Ellustultam!! Azt gondoltam, hogy jó ez így..No meg a sok munka, 6 gyerek minden nyűgje-baja…az állandó rohanás, a csupa “halaszthatatlan” feladat. Ne kérdezd meg miért kellett erre eddig várnom?…Hogy sokkoljon a saját látványom??!!” /Vivien/. Elgondolkodtál már azon, hogy mi a legnagyobb motivációd? Nem az, hogy eleged van már a jojoból, hogy ne férsz bele a ruháidba, enervált vagy, hanem az igazi motivációd.

Tracey

Egészség, önbizalom, példamutatás a gyerekeidnek, új élmény gyűjtése, örömforrás, vagy valami más? Nyugodtan valld be magadnak, és írd le, mi motivál Téged! Magadnak, vagy a párodnak akarsz megfelelni? Ha elkezded, ezeken felül az is motiválni fog Téged, hogy a szervezeted már hozzászokik ahhoz, hogy a mozgástól örömhormon termelődik, hiszen minden edzésen érzed, hogy feszegeted határaidat, és erre szükséged lesz előbb-utóbb. Inkább előbb, mint utóbb. Ez éppolyan erős függőséget okoz, mint a kokain- csak legális, és pozitív hozadéka van. Tudom, hogy eddig semmi nem működött igazán- de figyelj! A szakmai háttér és a tényleges, gyakorlati tapasztalatok megdönthetetlen bizonyítékul szolgálnak, és nálad is működnek – ha  rád vannak kidolgozva. „Reggelente a mérlegre állás dopping a nappalokhoz, a cél, amit kitűztem hihetően megvalósítható”- Farkas Sára.

Ha megfelelően fel vannak térképezve a jelenlegi képességeid, készségeid-lehetőségeid, az már jó kiinduló

a2alap. Mit értek lehetőségeid alatt? A család, munka, életmód háromszöge, ez jelenti gyakorlatilag a lehetőségeket. Az életmódbeli céljaidat hozd összhangba a magánéleted céljaival! – enélkül mission impossible.

Ha a családod megérti a céljaidat, és azt, hogy ez számukra is csak pozitívumokat fog eredményezni, támogatni fognak benne. Kerekes Krisztina példáját tudom felhozni számodra leginkább, aki 3 gyermek édesanyjaként olyan fizikális állapotban van, amit sok tizenéves megirigyelhetne. Mert a férjével elfogadtatta, hogy számára igenis fontos lenne az, hogy heti 2-szer egy órára elszakadjon, és az edzéseken csak magával kelljen törődnie, csak magát építse. És a férje már a kezdetektől a támogatta Kriszta döntését.

Tudatosítsd a családodban, miért fontos neked a célod, és ennek milyen pozitív hozadéka lesz rájuk nézve!  Nézzük, mik ezek!

Bajnokok tippjei:

  1. Képes leszel tartani a tempót a gyerekeiddel, felszabadult leszel, energikus, önbizalomtól duzzadsz, a párod pedig minden szempontból büszke lesz rád. „..azt mondta, új csajom van! bevallom nagyon jól esett.” /Rita/.
  2. A családi étkezéseken pedig ráébresztheted a többieket, hogy az egészséges is finom. „Ma valami rakottat szerettem volna ebédre, de mivel számomra a “rakottak” nem is jók sajt nélkül (a light sajt nem sajt nekem, ízetlen) ezért arról letettem. Ez lett a vége. Izé a hivatalos neve, és finom, de tényleg.”/GyarmatiAnna/.
  3.  A gyerekeid számára példaképpé válsz: „és tegnap végre ezt mondta: Anya, lassan izmosabb a hasad mint az enyém.  Annyira jólesett. A program elején, hogy miért is szeretném a változást, ez is az egyik motiváló tényezőim között volt, hogy a fiaim büszkék legyenek rám, és ugyan még van mit fejlődnöm, nagyon hálás vagyok Bettinek ezért a lehetőségért, hogy 4 gyerek mellett csinálhatom itthon. Imádom az edzéseket!!!!” /Ray Orsolya/. Úgy gondolom, nagyon fontos a személyes példamutatás, ezért viszem el a jövő szombati fellépésemre az ikreimet is, a 2 éves kislányom pedig velünk volt most hétvégén Szegeden és Debrecenben is. Ha látja, hogy a szülei mindennapjaiba a sport olyan, mint másnak a reggeli arcmosás számára is természetessé válik.

Én ebben hiszek! Hidd el, lehet örömmel egészségesen élni, ne szenvedésre számíts, azonban először minden fejben dől el…

Milyen szokásokat alakítasz ki, és milyen emberekkel veszed körbe magad!

Tudd mi a célod, és ennek fényében élj mindig, ne mások véleményére adj, csak arra, amit a szíved diktál!

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Dr. Csábi Bettina

BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük