Kategóriák
Életmód

A TV nem való a hálószobába

Manapság már minden hálószobában megtalálható a TV, azonban bele se gondolunk abba, hogy ez jótékonyan vagy éppen károsan hat az életünkre! A most következő cikkben elmondom, hogy miért kellene száműznöd a televíziót a hálódból!

woman watching tv in the morning

A TV nem való a hálószobába

El sem tudod képzelni a hálószobádat TV nélkül, ugye? Pedig, ahogy a nevében is benne van, a hálószoba nem TV-szoba. Sokkal jobban teszed, ha inkább a nappaliban tartod a televíziódat. Tudom, most sokan mondják majd azt, hogy de én csak úgy tudok elaludni, hogyha közben meg a TV. Ez, ha hiszed, ha nem, nem így van! Ugyanis ez csak egy megszokás, berögződés, semmi más.
Az agyad hozzászokott ahhoz, hogy ha megy a TV, akkor aludni kell. Azonban ezen lehet és kell is változtatni. Majdnem olyan, mint a cigaretta, elhatározás kérdése, előbb-utóbb egyáltalán nem fog hiányozni elalvás előtt a televízió, sőt, azt fogod kérdezni magadtól, hogy miért nem raktad már ki hamarabb. A hálószobában sok minden jó dolog történhet az alváson kívül, nem szükséges ehhez a TV!
Ha nekem nem hiszel, akkor majd a következő 8 érvnek biztosan fogsz, ugyanis számos tanulmány utal arra, hogy a televíziónak semmi keresnivalója nincsen a hálószobában! Mi ebben a cikkben azokat a tanulmányokat szedtük össze, amiket több helyen is megtaláltunk, saját véleményt nem nagyon tudunk mondani, mivel nekünk soha nem volt a TV a hálószobában. Azt viszont tudom, hogy egyrészt nem hiányzik, másrészt azokat a pozitív dolgokat tapasztalom, amiket a következő oldalon felsorolok!
Jobban tudsz aludni!
A feng shui is megmondja, hogy az elektromos dolgok zavarják a nyugodt alvást. Így nem, hogy csak a TV-nek nincs helye, de más elektromos berendezésnek sincs! Ha bekapcsolva hagyod a TV-t és úgy alszol el, akkor nem is alszol olyan mélyen, másnap ennek a hatását érezni fogod, és sokkal fáradtabb leszel, mintha teljes csendben aludtál volna!
Olvasás
Gondolkozz egy kicsit, mielőtt válaszolsz: mikor olvastál utoljára és mi volt a könyv címe? Nagyon furcsa, de az emberek 80 százalékának fogalma sincs arról, mikor olvasott utoljára, azt, hogy mit olvasott, főleg nem tudja. Ha viszont lefekvés előtt olvasol egy kicsit, akkor emlékezni fogsz mindenre, és jobban fogod élvezni is, mint a TV-zést, majd meglátod!
kep (59)
Beszélgetés
A pároddal is már csak akkor beszélgettek, amikor nem vagytok egyedül, ez a kapcsolatok legnagyobb megrontója. Ha nincs beszélgetés, akkor előbb-utóbb vége lesz a harmonikus kapcsolatnak. Nap végén mind a ketten fáradta vagytok, bementek a hálóba és bekapcsoljátok a TV-t, egymáshoz sem szóltok, mert akkor nem halljátok. Ebből elég! Vidd ki a TV-t és beszélgessetek!
Több szabad hely
Az egészségügyi hatások mellett megejtjük azt is, hogy a TV nagyon sok helyet foglal, majd, ha kivitted végre te is a nappaliba, akkor meglátod, hogy mennyi minden elfért volna ott, ahol a TV volt. Igaz ez akkor is, hogyha a falra van szerelve, ugyanis nem szoktak nagyon odapakolni az emberek akkor sem, ahol a TV van. A helyére pedig jöhetnek a jótékony hatású növények, vagy pedig sólámpa!

Kevesebb por

Még egy nagyon jó ok arra, hogy megszabadulj tőle. Egészségesebb leszel, nem fogsz annyit prüszkölni és köhögni, sokkal kevesebb por lesz a szobában. A TV ugyanis valamilyen oknál fogva vonzza a port, hiába törlöd le ma, holnapra megint poros lesz

Spórolás

Rengeteg pénzt megspórolhatsz akkor, ha kiviszed a TV-t. A nappaliban ugyanis csak akkor fog menni, hogyha ott ülsz előtte, a hálóban viszont általában reggelig, mivel véletlenül elalszol mellette.

Álmatlanság

Igen, a TV okozhat álmatlanságot, főleg, hogyha olyan műsorokat néztek, amik felkavarók lehetnek. Nagyon sokan alszanak el például a hírek nézése közben, ezután pedig sokszor riadnak fel álmukban. Fontos, hogy elalvás előtt legalább fél órával ne nézzünk ilyeneket, inkább hallgassunk lágy zenét, vagy olvassunk, bújjunk össze.

Példamutatás

Ugye, a gyermekednek megmondod, hogy x óra után nem nézheti a TV-t. Ő elmegy lefeküdni, te pedig bemész a hálóba és bekapcsolod a TV-t. Érzed a képmutatást? Ez nem lesz jó példa a gyermekednek, mivel ha neked szabad, akkor neki is! Vidd ki a TV-t, nézzétek együtt, amíg lehet, aztán nyomás lefeküdni vagy olvasni!

Forrás: www.vitalzone.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük