Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Csőben sült karfiol

Hozzávalók: 1 kg tisztított karfiol, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 1 dl tejföl, 2 dl tej, 4 dkg sajt (pl trappista), 1 db tojás, szerecsendió, só.
kep (531)

Elkészítés: A tisztított karfiolt gőzben félpuhára főzzük. A vajat felmelegítjük és a liszttel összepirítjuk (mintha rántást készítenénk, de ügyeljünk ne barnuljon meg a liszt), tejjel felengedjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajt nagy részét (a többit a tetejére szórjuk sütés közben), tejfölt, sót , szerecsendiót. Legvégül a tojásfehérjét habbá verjük, és azt is a masszába forgatjuk. Tűzálló tálba helyezzük a karfiolokat és a tetejére öntjük a mártást, sütőben szép pirosra sütjük. Teljes értékű az étel hús nélkül is, de dúsíthatjuk még sonkával, plusz sajttal.

Szénhidráttartalom: 20,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük