Kategóriák
Pulyka Receptek

Gombás pulykapaprikás hajdinával

Hozzávalók (4 személyre): Pulykapaprikáshoz: 30 dkg pulykacomb, 15 dkg. csiperke gomba,  1 fej vöröshagyma, 1-2 evőkanál repceolaj, fűszerpaprika,  1 dl tejföl, só. Hajdinához: 24 dkg hajdina, 1,5 kiskanál só. 
kep (524)
Elkészítés: A pulykából szokott módon pörköltet készítünk gombával és tejföllel dúsítvaKözben gőzpárolóban, sós vízzel felengedett hajdinát puhára pároljuk. Gőzpároló nélkül a rizs készítésnél megszokott módon járunk el, kétszeres víz mennyiséget használva.

Jó tudni! A hajdina glikémiás indexe nagyon alacsony, a gabonák körében átlagos 70 helyett 24, ezért ha tehetjük, válasszuk köretnek! 

Szénhidráttartalom: 42 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük