Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Köles körözött

koles-korozott400
Hozzávalók 4 főre:

  • 100 g köles
  • 1/2 tk só
  • 30g lila hagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 10g mustár
  • 20g 12%-os tejföl
  • 50 g vaj


Elkészítés:
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a pirospaprikával, köménymaggal, mustárral és a tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a kihűlt kölest. Ha szükséges után sózzuk, esetleg fűszerezzük. Tálaláskor apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet szórunk a tetejére. Pirítós kenyérrel kitűnő.

Szénhidráttartalom:
19gr