Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Káposztaleves

Hozzávalók:

  • Kelkáposzta 40 dkg
  • Leveskocka 1 db
  • Vöröshagyma
  • 1 kis fej,
  • Fokhagyma  2 gerezd,
  • Sárgarépa  10 dkg,
  • Petrezselyem zöld,
  • Zeller 10 dkg,
  • Bazsalikom,
  • Zöldpaprika – 5 dkg,
  • Tengeri só
kep (442)

Elkészítés:

A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát – gézbe kötve – egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük.
 
Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások elõtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.
Energia: 246 kJ / 59 kcal Szénhidrát: 8,0 g

 
Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük