Hozzávalók:
- Kelkáposzta 40 dkg
- Leveskocka 1 db
- Vöröshagyma
- 1 kis fej,
- Fokhagyma 2 gerezd,
- Sárgarépa 10 dkg,
- Petrezselyem zöld,
- Zeller 10 dkg,
- Bazsalikom,
- Zöldpaprika – 5 dkg,
- Tengeri só

Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát – gézbe kötve – egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük.
Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások elõtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.
Energia: 246 kJ / 59 kcal Szénhidrát: 8,0 g
Forrás: macosz.hu