Hozzávalók: 6 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 6 dkg darált dió, 6 db tojás, 2.5 dkg glukonon, 10 dkg vaj, 1 kk. szódabikarbóna, 50 dkg magozott meggy.
Elkészítés: A tojások sárgáját a vajjal és a glukononnal habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük, és tojássárgájás keveréket lazán belevegyítjük. Ezután adjuk hozzá kanalanként a szódabikarbónával kevert lisztet, diót. Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe öntjük, tetejét meggyel szórjuk meg. Közepesen meleg sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 10 db kockára vágjuk ha kihűlt.
Megjegyzés: Aki nincs hozzászokva a teljes kiőrlésű gabonához, ½ teljes kiőrlésű, ½ fehér liszt aránnyal készítse el.
Szénhidráttartalom: 13 g