Hozzávalók
- 5 tojás
- 10 dkg Canderel por
- 1 csipet só
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom
- 10 dkg friss eper
- tejszínhab vagy diabetikus
- vaniliafagylalt
- mentalevél
Elkészítése
5 tojásból készítsünk piskótalapot, a sárgáját 8 dkg Canderellel keverjük fehéredésig, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
Keverjünk óvatosan a sárgájához 10 dkg lisztet és a felvert habot egy sütőpapíros tepsibe oszlassuk el a tésztát, 10-15 perc alatt megsül a piskóta 180 °C-on.
A piskótalapot vizes konyharuha segítségével tekerjük fel.
25 dkg mascarponét habosítsunk fel, adjunk hozzá 1 evőkanál Canderel port és egy kisebb citrom kifacsart levét. Tekerjük ki a piskótalapot, kenjük meg
a krémmel, és szórjuk meg gyümölccsel, majd óvatosan tekerjük fel. Tálaláskor tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal és mentalevéllel színesítsük.
Forrás: diabeticliving.hu