Kategóriák
Receptek Sertés

Spárga sonkával és sajttal

 Hozzávalók 4 főre:

  • 1000 g spárga
  • 1 evőkanál jódozott só
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 200 g főtt sovány sonka
  • 80 g eidami sajt

kep (557)

Elkészítés: Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végét. A héját és a levágott végeket egy liter vízben főzzük tíz percig, majd tegyük egy konyharuhába, és ha kicsit kihűlt, csavarjuk ki jól. A spárgát, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként öt percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjük a lisztet. 4 dl spárgalét hozzáöntünk, és mártássá főzzük. A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselyemmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.

Szénhidráttartalom: 40g