Kategóriák
Hal Receptek

Vitaminos halszelet

Hozzávalók 4 főre:

  • 800g tengeri halfilé
  • 600g burgonya
  • 20g olivaolaj
  • 200gramm 12%-os tejföl
  • 200g reszelt light sajt
  • 10g fokhagyma
  • 100g zöldpaprika
  • 400g padlizsán
  • 400g cukkini
  • 200g paradicsom
  • só,bors
  • rozmaring, oregánó, kakukkfű

zoldseges_hal
Elkészítés: A halfiléket megmossuk, bekenjük fokhagymával, megsózzuk, rászórjuk a borsot, a rozmaringot és az oregánót. 2 evőkanál olívaolajjal kikenjük a tűzálló edényt, beleszeljük az uborkagyalun legyalult hámozott burgonyát, padlizsánt és a cukkinit szeletelve. Megkenjük sóval, oregánóval, kakukkfűvel és rozmaringgal. A burgonyaágyba felszeletelt paradicsomot ,paprikát teszünk, ráhelyezzük a halfiléket, az egészet leöntjük egy nyers tojással elkevert 2dl tejföllel és a sütőben puhára sütjük. Mikor már majd nem kész,megszórjuk reszelt sajttal.
 
Szénhidráttartalom: 142gr