Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Zabpelyhes töltött kellevél

Hozzávalók 4 főre :

  • kelkáposzta 48 dkg
  • pulykahús darálva 20 dkg
  • kefir 2 dl
  • szójagranulátum 100 g
  • zabpehely 100 g
  • vöröshagyma 60 g
  • tojás 1 db
  • repceolaj 20 g
  • petrezselyemzöld 1csokor
  • csökkentett nátriumtartalmú só
  • fokhagyma
  • borsikafű
  • fűszerpaprika

pic (76)
Elkészítés: Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a szójagranulátumot, zabpelyhet, sót, fűszerpaprikát, fokhagymát, borsikafüvet és az egész tojást.
Ezzel a masszával töltjük meg a a megpárolt kelleveleket. Felgöngyöljük, tűzálló tálba tesszük (a maradék kelkáposzta leveleket is a gombócok köré tesszük, felvágva), és sütőben kefirrel meglocsolva átsütjük.
Szénhidráttartalom: 34,1 g
 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük