Hozzávalók 4 főre :
- kelkáposzta 48 dkg
- pulykahús darálva 20 dkg
- kefir 2 dl
- szójagranulátum 100 g
- zabpehely 100 g
- vöröshagyma 60 g
- tojás 1 db
- repceolaj 20 g
- petrezselyemzöld 1csokor
- csökkentett nátriumtartalmú só
- fokhagyma
- borsikafű
- fűszerpaprika
Elkészítés: Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a szójagranulátumot, zabpelyhet, sót, fűszerpaprikát, fokhagymát, borsikafüvet és az egész tojást.
Ezzel a masszával töltjük meg a a megpárolt kelleveleket. Felgöngyöljük, tűzálló tálba tesszük (a maradék kelkáposzta leveleket is a gombócok köré tesszük, felvágva), és sütőben kefirrel meglocsolva átsütjük.
Szénhidráttartalom: 34,1 g