Hozzávalók:
- Fehér kalapos gomba- ¼ csésze, megmosva, és felszeletelve
- Teljes kiőrlésű penne tészta – ½ csésze, puhára főzve
- Hagyma -1/4 csésze, kis kockákra szeletelve
- Fokhagyma – 6 gerezd, felvagdalva
- Kaliforniai paprika -1 db magozott, vékonyan szeletelve
- Olíva olaj- 2 evőkanál
- Só – ízlés szerint
- Fehér őrölt bors– ízlés szerint
- Tészta fűszerek – ízlés szerint
- Chilis ecet – 1 evőkanál
- Citromlé – ½ evőkanál
- Olasz petrezselyem – ½ csésze, felvagdalva
Elkészítés:
1. Kövesse a tészta csomagolásán található instrukciókat, majd főzze puhára.
2. Közben melegítse fel az olajat közepes tűzön egy nagy serpenyőben.
3. Adja hozzá az összenyomkodott fokhagymát és párolja, amíg arany barna nem lesz.
4. Adjon hozzá hagymát, és közepes lángon párolja, amíg áttetsző nem lesz.
5. Adjon hozzá kaliforniai paprikát, és párolja 3 percig
6. Adja hozzá a szeletelt gombákat, és párolja, amíg puha nem lesz.
7. Adjon hozzá sót és fűszereket.
8. Vegye le a tűzről és tegye félre.
9. Szűrje le a tésztát hideg vízzel és szárítsa meg teljesen.
10. Egy kis tálkában keverje össze az ecetet és a tészta fűszereket, a fehér borsot, és a citromlevet. Majd adja hozzá a többi fűszert.
11. Adja hozzá a tésztát, és a gomba keveréket egy nagy keverő tálba és jól keverje össze.
12. A fűszer keveréket öntse bele, és adja hozzá a további összetevőket.
13. Szolgáljon fel mellé meleg köretet, friss petrezselyemmel.
Forrás: drtihanyi.com