Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Alacsony kalóriájú gombaleves

Fűszerezze meg az étkezését ezzel az egyszerűen elkészíthető, rostokban és tápanyagokban gazdag gombalevessel.

kep (603)

Hozzávalók:

  • Gomba – 3 fej gomba, vastagon szeletelt
  • Hagyma – ½ fej hagyma, apróra vágott
  • Fokhagyma – 3 gerezd, lereszelve
  • Kukoricaliszt – 1 teáskanál
  • Tej – 1 csésze
  • Olaj – 1.5 teáskanál
  • Só– ízlés szerint
  • Feketebors – ízlés szerint
  • Koriander – 1 teáskanál, apróra vágott
  • Víz – 3 csésze, forralva

Elkészítés:

1. Öntsön olajat a serpenyőbe és melegítse fel közepes lángon.
2. Adjon hozzá fokhagymát és pirítsa arany barnára.
3. Adjon hozzá hagymát, amíg az is aranybarna nem lesz. Felöntheti egy kis vízzel, hogy megelőzze a hagyma odaégését.
4. Adja hozzá a gombákat és pirítsa őket körülbelül 5 percig.
5. Oldja fel a kukoricalisztet a tejben és adja hozzá a gombához.
6. Vegye fel a lángot maximumra, a hozzávalókat kezdje el főzni, majd vegye le a lángot a minimumra, majd kis ideig lassú tűzön főzze, amíg a gombák jól átfőnek.
7. Kevergesse folyamatosan, hogy elkerülje, hogy a lábas oldalára ragadjon.
8. Vegye le a tűzről, hogy kihűljön.
9. Öntse bele egy turmixgépbe, és keverje pépessé.
10. Öntse át egy nagy tálba, adjon hozzá meleg vizet, és jól keverje össze.
11. Párolja 4 percig.
12. Adjon hozzá fűszereket.
13. Tálalja fel, és köretnek adjon hozzá koriander leveleket.

Forrás: drtihanyi.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük