Fűszerezze meg az étkezését ezzel az egyszerűen elkészíthető, rostokban és tápanyagokban gazdag gombalevessel.
Hozzávalók:
- Gomba – 3 fej gomba, vastagon szeletelt
- Hagyma – ½ fej hagyma, apróra vágott
- Fokhagyma – 3 gerezd, lereszelve
- Kukoricaliszt – 1 teáskanál
- Tej – 1 csésze
- Olaj – 1.5 teáskanál
- Só– ízlés szerint
- Feketebors – ízlés szerint
- Koriander – 1 teáskanál, apróra vágott
- Víz – 3 csésze, forralva
Elkészítés:
1. Öntsön olajat a serpenyőbe és melegítse fel közepes lángon.
2. Adjon hozzá fokhagymát és pirítsa arany barnára.
3. Adjon hozzá hagymát, amíg az is aranybarna nem lesz. Felöntheti egy kis vízzel, hogy megelőzze a hagyma odaégését.
4. Adja hozzá a gombákat és pirítsa őket körülbelül 5 percig.
5. Oldja fel a kukoricalisztet a tejben és adja hozzá a gombához.
6. Vegye fel a lángot maximumra, a hozzávalókat kezdje el főzni, majd vegye le a lángot a minimumra, majd kis ideig lassú tűzön főzze, amíg a gombák jól átfőnek.
7. Kevergesse folyamatosan, hogy elkerülje, hogy a lábas oldalára ragadjon.
8. Vegye le a tűzről, hogy kihűljön.
9. Öntse bele egy turmixgépbe, és keverje pépessé.
10. Öntse át egy nagy tálba, adjon hozzá meleg vizet, és jól keverje össze.
11. Párolja 4 percig.
12. Adjon hozzá fűszereket.
13. Tálalja fel, és köretnek adjon hozzá koriander leveleket.
Forrás: drtihanyi.com