Kategóriák
Desszert Receptek

Almával töltött piskótatekercs

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
  • 14 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 g sütőpor

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is.
A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük.

Tortaformában: 35- 40 perc
Közepes tepsiben: 25-30 perc
Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc

Tanácsok:
kb.45 dkg lesz belőle

pic (226)

Alma töltelék hozzávalók:

  • 60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma
  • 5 dkg glukonon,vagy fruktóz
  • 15 dkg diabetikus baracklekvár
  • 8 dkg darált dió
  • csipetnyi fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásimítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle.

Kalóriatartalom: 164 kcal

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük