Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
- 14 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 5 g sütőpor
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is.
A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük.
Tortaformában: 35- 40 perc
Közepes tepsiben: 25-30 perc
Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc
Tanácsok:
kb.45 dkg lesz belőle
Alma töltelék hozzávalók:
- 60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma
- 5 dkg glukonon,vagy fruktóz
- 15 dkg diabetikus baracklekvár
- 8 dkg darált dió
- csipetnyi fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásimítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle.
Kalóriatartalom: 164 kcal
Forrás: www.macosz.hu