Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- 6 dl tej
- 4 ek. méz
- 1 tojás
- 20-25 dkg friss gyümölcs (nálam most eper, málna, szeder, áfonya vegyesen)
- 10 dkg dió
1. A zabpehelyben elkeverjük a fahéjat és a szódabikarbónát, a tejet összekeverjük a mézzel és a tojással.
2. A diót durvára vágjuk, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük.
3. Kivajazunk egy kb. 22 cm átmérőjű sütőtálat, beleszórjuk a zabpehely felét, erre rászórjuk a gyümölcsöket, aztán jöhet a maradék zabpehely és végül ráöntjük a tejes keveréket.
4. 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük, úgy, hogy kb. 25 perc elteltével rászórjuk a durvára vágott diót.
Forrás: www.funkydiet.cafeblog.hu