Kategóriák
Desszert Receptek

Sült gyümölcsös zabkása

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 6 dl tej
  • 4 ek. méz
  • 1 tojás
  • 20-25 dkg friss gyümölcs (nálam most eper, málna, szeder, áfonya vegyesen)
  • 10 dkg dió

pic (160)

1. A zabpehelyben elkeverjük a fahéjat és a szódabikarbónát, a tejet összekeverjük a mézzel és a tojással.

2. A diót durvára vágjuk, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük.

3. Kivajazunk egy kb. 22 cm átmérőjű sütőtálat, beleszórjuk a zabpehely felét, erre rászórjuk a gyümölcsöket, aztán jöhet a maradék zabpehely és végül ráöntjük a tejes keveréket.

4. 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük, úgy, hogy kb. 25 perc elteltével rászórjuk a durvára vágott diót.

Forrás: www.funkydiet.cafeblog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük