Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Csicsóka sztrapacska

A csicsóka pogácsa és a csicsóka fánk után kipróbáltam, milyen lesz a sztrapacska, ha ebből készítem. Jelentem: nagyon finom! Kicsit bátrabban kell fűszerezni, mint a krumplit, és a végeredmény zseniális! Ráadásul jó nagy adagot lehet belőle enni. 🙂
Hagyományosan a szalonna zsírjába forgatják, de most az egészség tudatosság jegyében ezt kihagytam és csak egy leheletnyi olíva olaj került bele.
Hozzávalók 2 személyre:
-350g csicsóka (tisztítva mérve)
-200g diabetikus liszt
-2 tojás
-100g kockázott bacon
-200 g juhtúró
-200g tejföl
-100 ml víz
-fokhagyma pehely (vagy néhány gerezd friss fokhagyma)
-só

Elkészítés:

A megpucolt csicsókát finom lyukú reszelőn reszeljük le. Alaposan sózzuk meg, és őröljünk rá jó sok fokhagyma pelyhet. (Vagy zúzzunk bele friss fokhagymát). Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és a 100 ml hideg vizet. Alaposan keverjük össze és lobogó sós vízbe szaggatva főzzük meg. Szűrjük le és még forrón keverjük hozzá a juhtúró felét.
Egy teflon serpenyőben pirítsuk meg a bacon-t és ennek a felét is keverjük bele. Egy tűzálló tálat vékonyan kenjünk ki olíva olajjal és terítsük el benne a sztrapacskát.
Morzsoljuk rá a maradék juhtúrót, szórjuk meg a többi bacon-nel, és locsoljuk meg a tejföllel. ( Ha túl sűrű lenne, pici vízzel vagy tejjel hígítsuk). Forró sütőben süssük addig, míg meg nem pirul a teteje.

Jó étvágyat 🙂
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük