Kategóriák
Életmód

Az ősz egyik legerősebb zsírégetője, mellyel könnyebb a fogyás

Ősszel sem szabad elhanyagolnod a gyümölcsöket, főleg az almát! Az alma az egyik legjobb választás, ha alacsony kalóriatartalmú gyümölcsöt keresel, mely még a fogyásodat is támogatja. Lássuk, mi mindenre jó még az alma: 
pic (91)
Őszi hanyagság
A nyár elmúltával sokan visszatérnek az egészségtelenebb, hizlalóbb táplálkozáshoz, mely miatt jövő év tavaszán újra döbbenten tapasztalják, nem mennek fel rájuk az előző szezonban viselt ruhák. Ennek elkerülése érdekében ajánlott továbbra is odafigyelni a rostokban és vitaminokban gazdag étkezésekre és a rendszeres testmozgásra.
Érdemes minden nap enned almát, hiszen alacsony kalóriatartalmú, tele van vitaminokkal (A, B-komplex, C), ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, cink, fluor, jód, szelén) és rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Az alma pektintartalma javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele.
pic (92)
Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.
Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük