Kategóriák
Életmód

Nem csak a cukor savasít! 4 hétköznapi hizlaló táplálék, amivel az egészégedet is durván rombolod

Tudod, hogy a cukor, a fehér liszt és a vörös húsok felborítják szervezeted sav-bázis egyensúlyát – a savas irányba tolják el azt. Ezzel pedig kiváló alapot teremtenek a hízásnak és számos egészségügyi problémának.

A felsoroltakon kívül azonban számos olyan naponta fogyasztott táplálék van még, amelyekkel kapcsolatban kevesekben merül fel, hogy hizlalnak, savasítanak, illetve egészségkárosítóak lehetnek.

Bár a joghurtok kismértékben savasítanak, fogyasztásuk egy kiegyensúlyozott étrendben nagyon is előnyös lehet. Ez azonban csak a natúr, élőflórás változatokra vonatkozik. A cukorral és gyümölcspéppel készült gyümölcsjoghurtok már messze nem olyan előnyösek a kilóidra és a sav-bázis egyensúlyodra nézve.

kep (26)

A gyümölcsök nagy része enyhén savasít, de vitamin- és rosttartalmuk miatt nagyon is fontos helyet foglalnak el az étrendedben. A cukor és számos savasító hatású adalékanyag hozzáadásával készült gyümölcsitalok és -nektárok azonban nem tekinthetőek sem az egészséged, sem a kilóid szempontjából előnyös választásnak.

kep (25)

Nemcsak a cukor, de az olyan mesterséges édesítőszerek fogyasztása sem ajánlott, mint az aszpartám vagy a szacharin. Helyettük válaszd inkább a cukormentes fogásokat, vagy édesíts nyírfacukorral.

kep (24)

A ketchupra, mustárra, majonézre legtöbben úgy tekintetnek, mint ártalmatlan ételízesítőkre. Valójában – különösen a ketchup és a majonéz – nem kevés cukrot, ízfokozót és egyéb adalékanyagot tartalmaznak, amelyek felboríthatják a sav-bázis egyensúlyt, és hizlalnak.

kep (23)

Forrás: www.femina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük