Kategóriák
Desszert Receptek

Mogyorós Whoopie

Barátainknál töltöttünk pár napot Angliában, és ott fedeztem fel ezt az egyszerű és nagyon finom édességet. Tipikus Angol apró süti, ami számomra nagyon megnyerő volt. Alig vártam, hogy ha hazatértünk kipróbáljam a saját átdolgozásom szerint. A legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető és csak a képzeletünk szabhat határt az ízvilágának! Én most egy mogyorós whoopie- t dobtam össze nektek, vaníliás krémmel töltve. Remélem ízleni fog Nektek is!

pic (71)

Hozzávalók:

  • 150 g török mogyoró aprítva
  • 50 g teljes őrlésű tönköly liszt
  • 50 g olvasztott vaj
  • 75 ml olaj
  • 110 ml mandula tej ( Én az Alpró márkát használom)
  • 45 g keserű kakaópor ( jó minőségű holland kakaó)
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 0,5 tk. szódabikarbóna
  • 0,5 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 ek. eritrit
  • 1 tojás

Krém:

  • 125 g mascarpone
  • 125 g natúr sajtkrém
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 2 ek. eritrit

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Keverőtálba tesszük az olajat, az olvasztott vajat, majd a török mogyoró darát és jól elkeverjük. Ráütjük a tojást, és hozzá tesszük a többi adalékot is. A legvégén, amikor mindent összedolgoztunk a tálban, akkor szitáljuk rá a lisztet és így kapjuk meg a massza állagú tésztát amire szükségünk van. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és egy teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá egymástól kb. 5 cm távolságban. Erre azért van szükség, mert a sütés közben megfolyik, terebélyesedik a tészta, majd megemelkedik és így lesznek minipiskóta tallérok. 10-15 percig sütjük őket. A sütőből kivéve nem piszkáljuk, hagyjuk kihűlni őket akkor lesznek megfelelő keménységűek. Elkészítjük a habot és a kihűlt tallérokat összeragasztjuk vele.
Tálaljuk őket hidegen!
Tárolásuk hűtőszekrényben.
Másnap fogyasztva még finomabb! 🙂
Az egész szénhidrát tartalma: 40 g ch
Nekem 16 db lett így egy db- ban 2,5 g ch található
 Jó étvágyat!
Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük