Kategóriák
Glutén- és laktózmentes Receptek

Liszt-és cukormentes banános-áfonyás csokis muffin

 Hozzávalók:

  • 130 g margarin
  • 120 g nyírfacukor
  • 150 g rizsliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 érett banán
  • tetszés szerint 50 g (gluténmentes) csoki
  • 1 natúr joghurt
  • 1 marék áfonya

kep (18)

Elkészítés: 

  • A szoba-hőmérsékletű ramát robotgéppel habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyesével hozzáadjuk a megmosott tojásokat
  • Amikor már szép habos a masszánk,  félre tesszük a robotgépet és fakanállal keverjük hozzá a rizslisztet és szódabikarbónát
  • Az érett banánt leturmixoljuk és hozzáadjuk a masszánkhoz (az sem baj, ha már kicsit barna a banán, mert akkor nem is kell külön leturmixolni, hanem egyszerűen adjuk hozzá a cukros-ramás-tojásos masszához és robotgéppel egyszerűen dolgozzuk őket. Ha friss banánt használunk, akkor viszont mindenképp turmixoljuk le, különben nagy banán darabok lesznek a muffinjainkban:)
  • Végül hozzákeverjük a joghurot és az egész masszát alaposan összekeverjük fakanállal
  • Ha szeretnénk akkor még gyorsan adjuk hozzá egy kis felkockázott (gluténmentes) csokit:)
  • A joghurt és a leturmixolt banán miatt igazán laza, könnyen kezelhető masszát kapunk
  • A masszát három negyedig muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 20-25 percig sütjük

kep (19)

  • Ha szeretnénk tehetünk a muffinok tetejére áfonyát és / vagy csokit is. Én úgy szoktam, hogy körülbelül 15 perc sülés után teszem rá a tetejükre, mert így nem süllyednek bele a masszába és nem is égnek meg. De persze ezt a módszert nem ajánlom senkinek, mert a forró sütőbe nyúlkálni rossz és veszélyes dolog:)
  • A masszából körülbelül 12-15 darab muffint kapunk, de természetesen a darab szám függ a formánk nagyságától

Forrás: www.agikicsivilaga.cafeblog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük