Hozzávalók:
- 130 g margarin
- 120 g nyírfacukor
- 150 g rizsliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 érett banán
- tetszés szerint 50 g (gluténmentes) csoki
- 1 natúr joghurt
- 1 marék áfonya
Elkészítés:
- A szoba-hőmérsékletű ramát robotgéppel habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyesével hozzáadjuk a megmosott tojásokat
- Amikor már szép habos a masszánk, félre tesszük a robotgépet és fakanállal keverjük hozzá a rizslisztet és szódabikarbónát
- Az érett banánt leturmixoljuk és hozzáadjuk a masszánkhoz (az sem baj, ha már kicsit barna a banán, mert akkor nem is kell külön leturmixolni, hanem egyszerűen adjuk hozzá a cukros-ramás-tojásos masszához és robotgéppel egyszerűen dolgozzuk őket. Ha friss banánt használunk, akkor viszont mindenképp turmixoljuk le, különben nagy banán darabok lesznek a muffinjainkban:)
- Végül hozzákeverjük a joghurot és az egész masszát alaposan összekeverjük fakanállal
- Ha szeretnénk akkor még gyorsan adjuk hozzá egy kis felkockázott (gluténmentes) csokit:)
- A joghurt és a leturmixolt banán miatt igazán laza, könnyen kezelhető masszát kapunk
- A masszát három negyedig muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 20-25 percig sütjük
- Ha szeretnénk tehetünk a muffinok tetejére áfonyát és / vagy csokit is. Én úgy szoktam, hogy körülbelül 15 perc sülés után teszem rá a tetejükre, mert így nem süllyednek bele a masszába és nem is égnek meg. De persze ezt a módszert nem ajánlom senkinek, mert a forró sütőbe nyúlkálni rossz és veszélyes dolog:)
- A masszából körülbelül 12-15 darab muffint kapunk, de természetesen a darab szám függ a formánk nagyságától
Forrás: www.agikicsivilaga.cafeblog.hu