Kategóriák
Hírek

„A fogyás titka” diéta

A „Törjük fel a zsírégetés kódját” nevű diéta arra tanítja meg az embert, hogyan gyorsítsa fel az anyagcseréjét a „makro mintázat” alapján, amely egy egyszerű, szénhidrát fogyasztást variáló rutin. Még beépített, „lecsalható” napok is vannak, így az ember kiélvezheti a kedvenc ételeit is. Chant (akinek a könyve a „Járj túl az anyagcseréd eszén és hódítsd meg az Étkezés Földjét” alcímet kapta) azt állítja, hogyha az ember betartja a „zsírégetés tudományos módszerét”, akkor akár 11 kilogrammot is leadhat 8 hét alatt, és ez még csak a kezdet!

Nyolc hét alatt képes lesz arra, hogy:
•    újraprogramozza a szervezetében a zsírégetést
•    egészségesnek érezze magát, nem pedig éhesnek, számtalan táplálék-variációval
•    egyszer és mindenkorra meghódítsa az „Étkezés földjét”.
Egyenesen a „Törjük fel a zsírégetés kódját” című könyvről, itt olvasható Chant 10 legfőbb pontja, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeresen adhassa le a felesleges zsírt.
1. Tűzzön ki valóságos, elérhető rövid távú célokat:
A legjobb, ha úgy gondol ezekre, mint valamilyen „mini célok”. Ha az ember aktívan motorversenyez, akkor hirtelen nem kezd maratont futni, hanem előbb rövidebb versenyekre nevez, majd minden verseny alkalmával megpróbál jobban teljesíteni, amíg képes nem lesz a maraton lefutására. Nem lehet egy nagyobb hosszú távú célt elérni néhány kisebb cél teljesítése nélkül. De mik is a mini célok?
2. A rövid távú céloknak a hosszú távú célokhoz kell elvezetnie
Nem baj, ha alkalmanként kudarcok érik, ezekre mindig tekintsen úgy, mint értékes tapasztalatokra. Ez a szépsége a rövid távú, vagyis mini céloknak. Néhány ballépés ellenére is elérhető a végső cél. amíg egyszerűen tanul belőlük és képes folytatni az utat.
3. Alakítson ki egy edzési tervet és tartsa is be
Így könnyebb betartani azt a „szerződést”, amit önmagával köt. Az mindegy, mennyire formális ez a szerződés: néhány embernek az a legjobb módszer, ha leírják az edzési tervet, mások kiragasztják a napirendet a hűtőre, vagy egy papíron leírva a pénztárcájukban tartják. Mindegyik azonban egy dologban megegyezik: be kell tartani.
fast-lose-weight-lifebunny.com-HD-12
4. Hallgasson a testére
Ne egyen túl sokat (túlevés), viszont ne egyen túl keveset se (éhezés). A teste úgyis jelzi, ha már tele van, vagy ha már üres, ezért az egyensúly fenntartása szempontjából fontos, hogy figyelni tudjon a saját testére. A testedzésre ugyanez vonatkozik. A kimerültség azt jelzi, szükség van a pihenőre, és ez így van rendben. A régi közmondást „fájdalom nélkül nincs nyereség” (no pain, no gain) ilyenkor érdemes elfelejteni.
5. Folyamatosan állítson maga elé különböző kihívásokat
Az élet maga is kihívás. Az emberek szeretik a kihívásokat és szeretik teljesíteni is őket. Ha nem tanulunk, akkor növekedni is képtelenek vagyunk. A siker olyan, mint egy izom: ha nem nyújtják, nem fejlődik. Milyen messzire képes ma elnyúlni?
6. Fogalmazza meg a siker saját és személyes definícióját
Ez a lépés nagyon fontos. Gyakran az ember másokhoz hasonlítja magát, ezáltal hátrányos helyzetbe kerül a folyamat során. De nézzünk szembe a tényekkel: nem mindegyikünknek kell 187 centiméternek és 55 kilónak lennie. Legyen több mint elégedett magával és azzal, amit elért, legyen boldog. A saját céljai elérésében legyen sikerelménye, és ne máséban.
7. Higgyen magában
Ön értékes és különleges. És csak egyetlen ember lehet felelős az Ön sorsáért, mégpedig saját maga. Hallgasson a pozitív emberekre, az edzőjére, a táplálkozási tanácsadójára, a támogatóira, a családjára és a barátaira, és mindenekfölött: higgyen magában. A nap végére úgyis kiderül a saját maga legrosszabb ellensége vagy a legjobb barátja. A döntés csak Önön áll.

8. Vegye magát körül pozitív személyekkel, akik motiválni tudják a siker elérése érdekében

Mindenkinek szüksége van másokra, mind a vacsoraasztalnál, mind az ezőteremben. Az okosak okos emberekkel veszik magukat körül, a sikeres emberek pedig ugyanezt teszik. Ha negatív emberekkel van körülvéve, akik megkérdőjelezik minden lépését, és azt mondják „úgysem fog sikerülni”, akkor valószínűleg ez így is fog történni sajnos.
9. Tervezze meg a programja legfontosabb részét
A terv elkészítése a siker eléréséhez vezető út első lépése. Ez tényleg a program legfontosabb része, mivel terv nélkül a program sem létezik.
10. Vegye észre, hogy az élet történik körülöttünk, ezért élvezzen ki minden napot és higgye el, hogy az élet csodálatos
Többé nem a teste fogja. Mostmár nem a szervezete irányítja az életét, hanem saját maga. Élvezze újra az életet és használjon ki mindent, amit az élet adhat. Ha egészséges, fitt és szabályozni tudja az étkezéssel kapcsolatos döntéseit, akkor újra teljes mértékben élvezni tudja az életet. Ne pazarolja arra az idejét, hogy a kinézetével foglalkozzon, inkább legyen büszke arra, aki, és élje az életét most!
Forrás: drtihanyi.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük