Kategóriák
Életmód

A 7 legnagyobb hiba a diétád során

Dr.Ian Smith, ételspecialista, író és diéta-tanácsadó gyakran találkozott már szembe ezzel az egészségtelen módszerrel: „Utazásaim során gyakran találkoztam és beszélgettem az emberekkel a súlyproblémáikról és a próbálkozásaikról. Sokan csalódottak voltak az újabb és újabb kudarc miatt és engem is elkeserített, hogy folyton ugyanazokat a hibákat követik el a diétázás során!”
pic (94)
1. Ha van valamennyi ismereted a fogyásról, akkor biztos tudod, hogy egészséges ételeket kell kis adagokban fogyasztanod a nap során, mindenféle nasi helyett! Sokan azonban nem hisznek ebben, inkább egész nap nem esznek semmit, míg este annyira éhesek, hogy kénytelen enni valamit, bármit, nem kis mennyiségben. Még ha elsőre jól is hangzik az étkezések kihagyása és inkább estére időzítjük az összes kalória bevitelt, valójában ez nagyon rossz ötlet. A szervezet ugyanis ebben a helyzetben riadót fúj és takarékoskodni kezd, ami zsírvisszatartást eredményez, vagyis a koplalással épp az ellenkezőjét éred el.
2. Sok ember bár eldönti, hogy fogyni szeretne, de még nem áll készen rá lelkileg. Ha bármilyen környezeti tényező zavarhat abban, hogy a diétádra koncentrálj, akkor nem is érdemes belevágnod!
3. Valaki teljesen meglepő módon komolyan azt hiszi, hogy 2 hónap alatt képes akár 10kilót is lefogyni. Bár ezek a vágyak igen motiválók lehetnek az egyén számára, ugyanakkor, ha mégsem járnak sikerrel, az nagyon elkeserítő lehet, amitől csak elmegy majd a kedvük mindennemű próbálkozástól. Sokkal ésszerűbb elérhető‘ célokat magad elé tűzni és akkor nyugodtabban és sikeresebben diétázhatsz.
4. Valaki csakis a gyors sikerre koncentrál, figyelmen kívül hagyva, hogy sokszor az egy hét alatt leadott kilók hamar vissza is kúsznak a testre. A diéta nem egy gyors, sos segítség, hanem egy elkötelezett életmód, életstílus.
5. Senki nem várja el tőled, hogy teljesen kiszámíthatatlan életvitel mellett még a diétára is ügyelni tudj. Ha nagyon stresszes az életed átmenetileg, akkor inkább koncentrálj az problémák megoldására és kezd akkor neki a fogyásnak, ha valóban van rá időd és türelmed.
6. Ha egyfolytában nézegeted magad, hogy fogytál-e, hamar elveszítheted a hitedet a sikerben! Ugye te sem gondolod komolyan, hogy már 2nap után látsz majd valami változást? Örülj inkább az apró sikereknek, mint, hogy a hasad kissé laposabb vagy, könnyebben mész fel a lépcsőn!
7. Nem szabad bezárkóznod, azért mert a testeden dolgozol! Ha tudnád, hányan vannak ugyanígy! Járj inkább másokkal edzése, vagy olyan éttermekbe, ahol a diétás ételeket fogyasztanak. Ha másképp nem, legalább kövess figyelemmel diétás fórumokat, meglásd, az ő örömük lassan a tiéd lesz! Plusz jó tanács: Légy türelmes magadhoz és az egyéni tulajdonságaidhoz, tempódhoz. Ne hasonlítsd magad másokhoz, egyszerűen csak tartsd magadat a terveidhez és örülj az elért sikereidnek!
Forrás: macosz.hu