Kategóriák
Életmód

Alacsony kalóriás nyári ételek

A Görögdinnye

kep (580)

A görögdinnye egy kiváló nyári lúgosí­tó és méregtelení­tő gyümölcs, mely amellett, hogy tökéletesen hidratálja szervezetünket, nagyon finom is, ezért bátran fogyasszuk a nap bármely időszakában. Sokkal kevesebb benne a cukor, mint az almában, körtében, szinte az összes gyümölcsben. Mégis azért érezzük édesebbnek, mert a gyümölcssavak sokkal kisebb mennyiségben vannak benne, mint a többi gyümölcsben. Hasonlóan kiváló hatású a sárgadinnye is.

Grillezett lazac

A lazac és általában a legtöbb hal kiváló fehérje, vitamin és egészséges zsírsav forrás. A lazac az egyik legjobb választás, hiszen kiváló í­ze van, kalóriatartalma alacsony, friss zöldségekkel tálalva nagyon egészséges és nem telíti el gyomrunkat a nagy nyári melegben sem. Jó a harcsa és a fogas is,de nem panírban, olajos krumplival.

Csirke

A csirke számos módon elkészíthető étel. Ha egy könnyű és egészséges nyári ebédre vágyunk, grillezzünk meg egy kis csirkemellet és paradicsommal, salátával tálaljuk. A csirkemell nagyon kevés zsí­rt tartalmaz, kiváló fehérjeforrás és szintén nagyon í­zletesen elkészíthető (a sertés karaj még a csirkemellnél is kevesebb zsiradékot tartalmaz!). A csirke bőrét ne fogyasszuk el!

Friss zöldségek

Fogyasszunk nyáron annyi zöldséget, amennyi csak belénk fér. Ideális esetben minden egyes étkezéshez tálaljunk fel valamilyen zöldséget, magas rosttartalmuk révén teltségérzetet biztosítanak, miközben kalóriatartalmuk elenyésző. Kedvenc zöldségeinket meg is grillezhetjük és a legtöbb ételhez köretként fogyaszthatjuk.

Saláta, az egyik legkiválóbb alacsony kalória tartalmú táplálék

A friss, nyári salátákat könnyű elkészí­teni és kiváló, egészséges táplálékként fogyaszthatjuk őket. Keverhetünk bele zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat, de arra figyeljünk, hogy dresszingnek valamilyen egészséges alternatívát válasszunk, mint pl. az olí­va olaj, tökmagolaj, stb. Aki szereti, adjon bátran tenger gyümölcseit salátájához, hiszen pl. a garnélarák kiváló fehérjeforrás, nagyon finom és alacsaony zsí­rtartalmú. A citromot soha ne feledjük az ecet helyett, mert sokkal egészségesebb és finomabb is. Ugyan ez igaz a zöld citromra is.

Forrás: drtihanyi.com