Hozzávalók 4 főre:
- 400 g padlizsán
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
- 1 tk mustár
- 1,5 kk só
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 3 db közepes nagyságú paradicsom.
Elkészítés: Egy közepes padlizsánhoz végy két nagy vöröshagymát, három közepes paradicsomot, három gerezd fokhagymát és 0,5 dl olajat. A felkockázott vöröshagymát fonnyaszd meg a felhevített olajon, majd add hozzá a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, sózd, borsozd, törd bele a fokhagymát, majd fedő alatt lassú tűzön – olykor megkeverve – párold, míg a padlizsán meg nem puhul. Ha már a leve is elpárolgott, add hozzá a meghámozott és felkarikázott paradicsomot, s kevergetve, fedő nélkül süsd még néhány percig. Kapcsold ki alatta a tüzet, passzírozd pépesre a krémet, majd hagyd kihűlni. (Zárt edényben, hűtő szekrényben napokig eltartható.)
Szénhidráttartalom: 24 gr