Kategóriák
Receptek

Rukkolás csirke szelet

Hozzávalók: 

  • 4 kicsi, bőrnélküli, kicsontozott, felezett csirkemell (kb. 600 gramm)
  • 1 doboz rukkola
  • 1 doboz bébispenót
  • 2 rózsaszín grapefruit, hámozva és keresztben szeletelve
  • ½ közepes édeskömény gumó, vékonyra szeletelve
  • 1 avokádó, felezve, kimagozva, hámozva és szeletelve
  • 1 adag pezsgős vinaigrette

kep (263)Elkészítése:

  • 1. Minden csirkemell felet tegyünk két folpack közé, húsklopfolóval klopfoljuk meg a szeleteket egy kicsit. Távolítsuk el a műanyag fóliát.2. Enyhén olajozzuk be a grill rácsot, fedett, beltéri grillsütőt vagy nagy, tapadásmentes lábost. Melegítsük az olajat közepes hőmérsékletűre. Rakjuk fel a csirkét. Ha rácsot vagy fedett grillt használunk, zárjuk le a fedőt, és grillezzük 4 percig, vagy míg a csirke már nem rózsaszín. (Ha lábost használunk, pirítsuk a csirkét 8 percig, vagy míg a csirke már nem rózsaszín, egyszer megfordítva.)
    3. Tegyük a fél csirkemelleket, rukkolát, spenótot, grapefruit-ot, édesköményt és avokádót négy evőtányérra. Öntsük nyakon pezsgős vinaigrette-tel.
    Pezsgős vinaigrette
    Kis tálban keverjünk össze 2 evőkanál grapefruit lét, 1 evőkanál pezsgőt 1 evőkanál almaecetet, 1 evőkanál olívaolajat, egy kis csipet sót és egy csipet fekete borsot.
    Fogás: Főétel
    Elkészítési idő: 30 perc
    Diéta: Cukormentes

Forrás: diabeticliving.hu