Hozzávalók:
- 4 kicsi, bőrnélküli, kicsontozott, felezett csirkemell (kb. 600 gramm)
- 1 doboz rukkola
- 1 doboz bébispenót
- 2 rózsaszín grapefruit, hámozva és keresztben szeletelve
- ½ közepes édeskömény gumó, vékonyra szeletelve
- 1 avokádó, felezve, kimagozva, hámozva és szeletelve
- 1 adag pezsgős vinaigrette
Elkészítése:
-
1. Minden csirkemell felet tegyünk két folpack közé, húsklopfolóval klopfoljuk meg a szeleteket egy kicsit. Távolítsuk el a műanyag fóliát.2. Enyhén olajozzuk be a grill rácsot, fedett, beltéri grillsütőt vagy nagy, tapadásmentes lábost. Melegítsük az olajat közepes hőmérsékletűre. Rakjuk fel a csirkét. Ha rácsot vagy fedett grillt használunk, zárjuk le a fedőt, és grillezzük 4 percig, vagy míg a csirke már nem rózsaszín. (Ha lábost használunk, pirítsuk a csirkét 8 percig, vagy míg a csirke már nem rózsaszín, egyszer megfordítva.)
3. Tegyük a fél csirkemelleket, rukkolát, spenótot, grapefruit-ot, édesköményt és avokádót négy evőtányérra. Öntsük nyakon pezsgős vinaigrette-tel.
Pezsgős vinaigrette
Kis tálban keverjünk össze 2 evőkanál grapefruit lét, 1 evőkanál pezsgőt 1 evőkanál almaecetet, 1 evőkanál olívaolajat, egy kis csipet sót és egy csipet fekete borsot.Fogás: FőételElkészítési idő: 30 percDiéta: Cukormentes
Forrás: diabeticliving.hu