Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell
- 2 evőkanál könnyű növényi olaj
- 1 kis fej apróra vágott hagyma
- 1/4 teáskanál reszelt szerecsendió
- 12,5 dkg spenót, megmosva, lecsöpögtetve és durvára vágva
- só és frissen őrölt fekete bors
- 20 dkg ricotta
- 1,5 dl húslé
Elkészítés:
Vágjuk fel a csirkemelleket mind a két oldalukon, hogy “zsebet” készítsunk a töltelék számára. Vigyázzunk nehogy átvágjuk.
Forrósítsuk fel az olaj felét egy teflon serpenyőben, tegyük bele a hagymát, és lassú lángon pároljuk 2-3 percig, míg melágyul. Tegyük bele a szerecsendiót és a spenótot, és pároljuk további 3-4 percig, míg a spenót megfő, és minden lé elpárolog róla. Ízesítsük, majd keverjük a ricottába.
Töltsük meg a csirkemelleket a spenótkeverékkel, és tűzzük össze koktélnyárssal. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A megmaradt olajat forrósítsuk meg egy serpenyőbe, tegyük bele a csirkemelleket, és mindkét oldalon pirítsuk meg őket. Tegyük bele a csirkemelleket, és mindkét oldalán pirítsuk meg őket. Tegyük tűzálló edénybe, öntsük rá a húslét és 25-30 percig tegyük a sütőbe, míg a csirke teljesen át nem fő.
Egy adag:
- Kalória: 320g
- Fehérje: 47g
- Szénhidrát: 1g
- Rost: 1g
- Összes zsír: 14g
- Telített zsír: 5g
- Nátrium: 5g
- Elkészítési idő: 50-55 perc
Forrás: macosz.hu