Kategóriák
Olasz Receptek

Spenóttal és ricottával töltött csirke

 Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell
  • 2 evőkanál könnyű növényi olaj
  • 1 kis fej apróra vágott hagyma
  • 1/4 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 12,5 dkg spenót, megmosva, lecsöpögtetve és durvára vágva
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 20 dkg ricotta
  • 1,5 dl húslé

 
kep (429)

Elkészítés:

Vágjuk fel a csirkemelleket mind a két oldalukon, hogy “zsebet” készítsunk a töltelék számára. Vigyázzunk nehogy átvágjuk.

Forrósítsuk fel az olaj felét egy teflon serpenyőben, tegyük bele a hagymát, és lassú lángon pároljuk 2-3 percig, míg melágyul. Tegyük bele a szerecsendiót és a spenótot, és pároljuk további 3-4 percig, míg a spenót megfő, és minden lé elpárolog róla. Ízesítsük, majd keverjük a ricottába.

Töltsük meg a csirkemelleket a spenótkeverékkel, és tűzzük össze koktélnyárssal. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A megmaradt olajat forrósítsuk meg egy serpenyőbe, tegyük bele a csirkemelleket, és mindkét oldalon pirítsuk meg őket. Tegyük bele a csirkemelleket, és mindkét oldalán pirítsuk meg őket. Tegyük tűzálló edénybe, öntsük rá a húslét és 25-30 percig tegyük a sütőbe, míg a csirke teljesen át nem fő.

Egy adag:

  • Kalória: 320g
  • Fehérje: 47g
  • Szénhidrát: 1g
  • Rost: 1g
  • Összes zsír: 14g
  • Telített zsír: 5g
  • Nátrium: 5g
  • Elkészítési idő: 50-55 perc

Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük